lunes, 5 de septiembre de 2011

27.het

Ezt a terhessegi hetet egy csaladi kirandulassal kezdtuk.



A csutortoki programunk Becs felfedezes volt.



Sopronbol vonattal mentunk es 1 ora mulva mar Becs belvarosaban voltunk.



Mi massal is kezdhettuk volna a napot,mint a Schonbrunni kastely felfedezesevel.



Amikor megerkeztunk szomoruan vettuk tudomasul,hogy hatalmas a sor a belepojegyekert,raadasul tuzo napon kellett varakozni.



De aztan szepen lassan bejutottunk,es felfedeztuk ezt a csodalatos kastelyt.



Alaposan korbejartuk a kastelyt,tobb orat barangoltunk a kertben,a labirintusban,de indulnunk kellett,mert vart rank a Prater!





Az utunk egybol az oriaskerekhez vezetett,ki igy,ki ugy viselte a magassagot:)



Utana meg kiprobaltunk par dolgot,majd Becs belvarosa kovetkezett es az elmaradhatatlan becsi kave. Majd vissza vonattal Sopronba es johetett a pihenes,mert nagyon sokat gyalogoltunk es nagyon elfaradtunk. En egesz jol birtam,Picuri se panaszkodott:)



Penteken irany a Ferto-to,ahol furodtunk egyet es mi mas lehetett volna az ebed,mint a jo kis sajtos-tejfolos langos fokhagymaval:)



Majd irany Fertod es az Eszterhazy-kastely.



Azt is korbejartuk,majd kovetkezett a nap fenypontja,Dorka beoltozott korabeli ruhaba,es csinaltak rola par fotot. Sajnos nem tudok rola kepet felrakni,de nagyon szep volt a hugi!!!

Aztan irany haza,Debrecen mar vart minket.



Hulla faradtan,de megerkeztunk,Javinak megmutattuk a hazat es alvas.

Masnap koran kellett kelni,hiszen vart minket a viragkarneval:)

Ami nem lenne ilyen erdekes,ha nem lenne Dorka szulinapjaaaaaaaaaaaaaaa!!!



Reggeli utan Dorka elindult megkeresni az ajandekait,de ugyesen eldugtuk,csak nagy nehezen talalta meg a garazsban.





A karneval olyan volt,mint mindig,a hangulatot Mark dobta fel.







A szulinapi ebed nagyon finom volt,a torta remek valasztas volt,finom fagyitorta!
Este a tuzijatek elott gyorsan beugrottunk az ugyeletre a korhazba,Dorkan kiutesek jelentek meg,de szerencsere semmi komoly baja nem volt. Pedig en mar mindenfele szornyuseggel remisztgettem szegeny kis szulinapos tesokamat:)

Hetfon reggel 8 orakor volt jelenesunk a varoshazan,hogy beadjuk a hazassagi anyakonyvi kivonatunkat magyarul es alairjuk a papirokat. Nem akarok hosszabban belemenni,de lenyeg a lenyeg. A gyerekeink spanyol es magyar neve kulonbozo lesz... Mert a torvany nem engedi,hogy ugy anyakonyvezzek itt,mint Spanyolorszagban. Ugyhogy spanyolul Coronas Kovacs,magyarul pedig Coronas-Kovacs lesz a vezeteknevuk. Nem nagy kulonbseg,de akkor is. Fog ez meg problemat okozni a jovoben.

Delutan mentunk a varva vart ultrahangra,ami nem okozott csalodast. Errol bovebben majd kesobb.

Kedden volt az utolso teljes napunk Debrecenben,a pakolason es bevasarlason kivul meglatogattuk az Aquaticumot,ahol Dorka es Javi lelkesen csuszdaztak,en meg lelkesen neztem oket:)

Szerdan eljott a bucsu pillanata,nem is irok rola,mert csak szomoru leszek...

Az utunk elegge kalandosra sikeredett,a repterig semmi gond,senki sem kerdezte,hogy mennyi idos terhes vagyok,semmilyen papirt nem kertek,(nem is volt nalam...)a repulout is rendben ment,de aztan annyit vacakoltak a repulo leparkolasaval,illetve a csomagok kiadasaval,igy veszelybe kerult,hogy elerjuk-e az utolso vonatot. 21 orakor indul pontosan,20:55-ig engednek ra jegyet venni,es utana pontosan elindul. 1 percet se kesik... Szoval a repterrol 20:40 utan jutottunk ki,gyorsan kerestunk egy taxit es biztunk benne,hogy idoben megerkezunk. Hat sajnos nem sikerult. Javi 20:55-kor erkezett meg a penztarhoz,azt mondtak neki,hogy mar ugysem ernenk el a vonatot,ezert nem is adtak jegyet,mert ha megis megvesszuk,de lekessuk,akkor nem adjak vissza a penzt. A jegy 60 euro/fo,ugyhogy nem kockaztattunk. Hogy miert ilyen draga?! Mert ez egy "nagyon gyors gyorsvonat",masfel ora alatt mar Zaragozaban van.(busszal 4 ora) Kenytelenek voltunk atmenni a buszallomasra,ahol kiderult,hogy mar betelt a busz,de menjunk at egy masik allomasra,onnan indul 23 orakor egy busz,ahova meg tudnak jegyet adni. Igy atmentunk,es vegul elindulhattunk Zaragoza fele. (Ha elerjuk a vonatot,akkor ilyenkor mar megerkeztunk volna Huescaba...) Az ut 4 ora volt,en nem tudtam hogy ulni,fajt a hatam,es az alvast egy uvolto kisbaba sem konnyitette meg. Szegenyt nagyon sajnaltuk,de magunkat is,mert igy nem tudtunk aludni. Hajnali 3 utan megerkeztunk Zaragozaba,ahol anyosek vartak rank,es irany Huesca! 4 elott erkeztunk meg nagyon faradtan.
Meg gyorsan kipakoltuk a fontos dolgokat a borondbol,turo rudi be a hutobe,nehogy valami baja legyen:) Aztan alvas,mert aznap 9-re dokihoz kellett mennem:)

Hat ennyi volt a vakacio,nagyon jo volt,csak kar,hogy vege.
Nagyon jol erztuk magunkat,es legkozelebb mar harman megyunk!



Ezennel lezarom a 2.trimesztert,a 28.hettol mar elkezdem a 3.trimesztert.

Puszi

No hay comentarios: