jueves, 1 de septiembre de 2011

26.het

Milyen gyorsan telik az ido,ha az ember nyaral es nem dolgozik...



Mar teljesen hozzaszoktam az uj hazhoz,a szunyogokat a levegoben kapom el es a napi turi rudi mennyisegem is meghaladja a normalis szintet. Bar ha ugy nezzuk,akkor a turo az kalcium es akkor meg jot is teszek magamnak es Picurinak,hogy ennyit eszek. Bar ezt ra tudom fogni a kremturora,a tejberizsre es a fagyira is:)

Erre a hetre jutott egy fontos feladat,ki kellett deritenem,hogy milyen papirok szuksegesek ahhoz,hogy Picuri megkapja a magyar allampolgarsagot. A varoshazan egy nagy sohaj utan kaptunk rola felvilagositast es hogy nem lesz egyszeru,de mi megbirkozunk a feladattal!
A hazassagi anyakonyvi kivonatunkat kell lefordittani (egy vagyon) es hitelesittetni,majd Javival vissza kell ternunk augusztus 22-en reggel 8-kor es nyilatkoznunk kell a jovendobeli gyerekeink vezetekneverol. Egy tolmacsot se artana vinnunk,mert en,mint hazastars,nem fordithatok Javinak,de miutan kiderult,hogy Javi beszel angolul,igy felajanlottak,hogy akkor majd tolmacsol az egyik kolleganojuk.
Ezzel a proceduraval mindossze annyit erunk el,hogy hivatalosan bejegyezzek a hazassagunkat. Es Javinak azert kell szemelyesen megjelennie,hogy alairja,hogy hogy szeretnenk anyakonyvezni a gyerekeinket. Meg a vegen atvernem vagy ki tudja :)))
Ha ezt elintezuk,akkor ugyanezt meg kell ismetelnunk Dani anyakonyvi kivonataval es ha minden jol megy,akkor megkapja a magyar allampolgarsagot.
Csak egy kicsit bonyolult,igaz ;)



Szombaton kerti partit tartottunk,a rokonsagot vartuk egy kis napozasra a kertben. Az elokeszuletekbol mindenki kivette a reszet,befogtunk oket:)
Mi Dorkaval elozo este keszitettuk el remek sutemenyunket,a Shrek szeletet,ami egy boraszto bonyolult sutemeny,ketten is kellettunk hozza,hogy elkeszuljon:)
Szombat reggelre nekem a soforkodes jutott,illetve a "Zsofivendegvarofalatkak" elkeszitese.

A buli (szerintem) jol sikerult,mindenki tele hassal es sok szunyogcsipessel tavozott.



Vasarnap Dorka ismet taborba indult,ezuttal az abakuszosokkal ment 3 napra,mert szerdan mar mentunk is erte,miutan felvettuk Javit a repteren.



Apropo Javi. Egy kicsit faradtan erkezett,mivel hetfoig tartott San Lorenzo es utana egybol ment Barcelonaba egy par ismerosehez,szerdan meg mar Magyarorszagon volt. En meg nem kimeltem,jo sok programot szerveztem,nehogy pihenni tudjon. Szegenykem:)

Anyaval meg gyorsan felkerestunk egy fodraszt,miutan 2 hete keszultunk ra,de az utolso pillanatban el is jutottunk.



Szoval szerdan irany Ferihegy,aztan Anna-volgy,majd Sopron. Egy kis csaladi kirandulast szerveztunk,csutortok Becs,pentek Ferto-to es az Eszterhazy kastely volt a program,de errol bovebbet a jovo heten,hiszen ez mar a 27.hethez tartozik:)



Picuri estenkent szokott beindulni,kulonosen,ha az egyik oldalamra fordulok,akkor kezd nagy mozgolodasba. Neha keveslem,hogy mennyit mozog,de remelem,hogy ez csak azert van,mert nyugodt baba es kint is ilyen lesz majd. A meleget egesz jol viselem,a labam szerencsere nem dagad,egyedul a hatam szokott fajni a nap vegere.
A sulyomat nem merem,elvegre nyaralok:)



Puszi

No hay comentarios: