martes, 8 de mayo de 2012

Dani feleves!

Boldog feledik szulinapot Dani:)
Nezzuk miket is tud ennyi idosen. Konnyeden forgatja a fejet. A testet minden iranyba elforditja,kicsavarja. Ez pelenkazasnal nem tul nyero:) Ugyesen jatszik a targyakkal,nyul ertuk,2 kezzel veszi fel oket. A jatekait vagy beveszi a szajaba vagy utogeti oket.
Nyujtja a kezet,hogy belem kapaszkodjon es felhuzza magat ulo helyzetbe,sot ules helyett mar egyenesen allasba huzza magat. Magatol is probalkozik,a hasizma biztos meghalalja az igyekezetet:)
Mosolyog mindenkire,legyen az ismeros vagy ismeretlen. Magatol nem alszik el,eves vagy ringatas kozben viszont igen. Ha meglatja a kanalat mar nyitja a szajat. Kivancsian nez meg mindent,nagyon erdeklodik a korulotte levo dolgok irant. A babakocsiban inkabb nezelodik,mint alszik.
Szivesen jatszik a labaval,a zoknit rendszerint leveszi magarol. Nem szeret egyhelyben lenni,mozog,tekeredik,menne mindenfele. Ruhabol 74-est illetve 12 hos meretut hord,pelenkabol 3-as meretut,de mar nem sokaig. Este altalaban 22-kor alszik el,ejjel arra kel,hogy 180 fokkal elfordult az agyaban es akkor rajon,hogy ez igy kenyelmetlen,plusz ehes is:) Altalaban ez 4-5 ora korul szokott bekovetkezni,majd eszik 7-kor is,9-kor pedig ebreszto van. Ebredes utan nem szokott enni,hanem 11 korul,ekkor alszik is egy keveset,ez a delelotti rovid szieszta,delutan szokott hosszabban aludni. Osszessegeben 2-3 orat alszik napkozben es 11 orat ejszaka(ebredesekkel).
Par szot rolam is. 6 honapja szultem,itt lenne az ideje elkezdeni mozogni,sportolni. A szoptatas remek fogyokura lenne,ha nem ennek meg mindent,amit megkivanok:) 61 kg-val kezdtem a terhesseget,74,5 kg-val mentem szulni,65 voltam 1 hettel a szules utan,majd 5 honapon keresztul,most pedig 64. Az elmult honapokban ketszer is magas lazam volt,Dani szerencsere meg nem volt beteg. Egy kis foginygyulladassal is megkuzdottem,a hajam is hullik...jo dolog a szoptatas,de vannak mellekhatasai is.
Szerencse,hogy nincs munkam,mert el sem tudom kepzelni,hogy milyen lett volna visszamenni dolgozni,amikor Dani 16 hetes volt... Itt ennyi a szulesi szabadsag... Szeretnek meg legalabb 6 honapot Danival lenni,oszig nem is keresek munkat.
Orom nezni,ahogy naprol napra fejlodik,ugyesedik Dani. Hatalmas fejlodesen ment eddig is keresztul,egy picuri evo,alvo,siro,komoly,alig mozgo gyonyoru bababol egy mosolygos azertsemaradokegyhelyben gyonyoruseg lett:) Es mennyi minden var meg ra!!!

2 comentarios:

Ági dijo...

Szuper kis összefoglaló, milyen édes nagyfiú lett máris!!! Hihetetlen mennyire rohan az idő, igaz? :) Pikk-pakk érettségiznek ;) Megértem, hogy egy éves koráig otthon akarsz vele maradni, az első év legyen csak az övék! Így is olyan hamar eltelik..
Sajnálom a hajhullást, és a fog gondokat, hát igen, ez tényleg a szoptatással jár. De az alakod szuper, nagyon csini vagy, szépen lassan majd eltűnik az a maradék 3 kiló! :)
Puszi az ünnepeltnek!!!
Ági és a fiúk

Zsofi y Javi dijo...

Koszi,atadom neki a puszit!
Hat igen...repul az ido.
Meg csak most szuletett:)
A kilok miatt annyira nem aggodom,kulonben nemet mondanek a sok edessegnek:))))
Nem sokszor lehet ennyire "buntetlenul" bunozni:)
Egy plusz pont a szoptatasnak!
Az elso ev csak a Danie,ebbol nem engedek. Utana majd kiderul,hogy hogy lesz.

Puszi Nektek