martes, 17 de enero de 2012

Dani 10 hetes



Gyonyoru,okos,ugyes,szep:))) Imadjuk!



Azt olvastam,hogy 6 kg folott a babak egyre tobbet alszanak ejszaka.
Dani mar elerte ezt a sulyt,ugyhogy vartam a megvaltast:)
11-12 kozott alszik el,volt 1-2 jo ejszakaja,5-6 orat aludt egyhuzamban,de az elmult par ejszaka megint kel 2-3 kozott,majd 6-7 korul es vegul 9-10 kozott van az ebreszto.



Mostansag sirva riad fel,meg csukva van a szeme,de mar keservesen sir. Nem tudom,hogy miert. A cumival egy idore megnyugszik,vagy pedig mellre teszem,ha a cumi nem jon be.



Hason fekve nagyon szepen tartja a fejet,es jo sokaig.
Ha beszelek hozza,akkor neha engem nez,neha nem,es csodaval hataros modon tetszik neki,amikor a fahangommal enekelek neki:)
A kezevel nagyon csalapal,leginkabb magat szokta fejbe vagni:)

6 comentarios:

Anya dijo...

Gyönyörűen fejlődik, erősödik az én drága kicsike unokám.

Ági dijo...

Nagyon édes! :) És milyen erős, észre se veszitek, és már kúszni fog :)
A pneumococcus elleni védőoltás nálunk is csak ajánlott, de nagyon ajánlják. Én nem értek hozzá, mivel több forrásból is azt mondták, érdemes, Bene megkapta.
Puszi Nektek!!!!

Zsofi y Javi dijo...

Dani koszoni a dicsereteket:)
Agi,boldog nevnapot:)
Koszi,hogy irtal a vedooltasrol!
Mi is beadatjuk neki,4 adagban fogja megkapni,az elsot februarban.
Egy papirt kaptunk csak tajekoztatonak,a doki nem mondott rola semmit...
Van meg a rotavirus es a baranyhimlo ellen is vedooltas,azok is ajanlottak. Bene megkapta oket?
Koszi az infokat:)
Puszi

Ági dijo...

Köszönöm! :)
A bárányhimlőt megkapta, itt azt később ajánlják, egy éves kor után, Bene is valahogy akkortájt kapta meg, még a bölcsi előtt, két adagban. Állítólag a bárányhimlő már durvább lefolyású is lehet, mint anno a mi időnkben, ezért ajánlják közösségbe menés előtt.
A rotát mi nem adattuk be neki, bár ajánlották, kicsit drágállottuk (60 ezer a három adag, azt hiszem), és mivel téli baba, nagyon nem mászkáltunk úgyse sehova hónapokig, nem volt gyerektársaság sem, így reméltük, hogy nem nagyon tudja elkapni, nem is kapta szerencsére.
Elég gonosz betegség pici babáknál, kiszáradásveszéllyel jár, itt általában infúzióval és kórházzal jár, ami nem hangzik túl jól :( Annak van egy időkorlátja, azt hiszem, az utolsó adagját hat hónapos korig meg kell kapnia, szóval ha szeretnétek, akkor még időben szóljatok a dokinak! Annyi mondjuk szimpatikus benne, hogy csepp formában kapják meg, szóval ez nem jár plusz szurival szerencsére.
Bene a pneumococcus ellenit ha jól nézem, három adagban kapta, 2, 4 és 15 hónapos korban - mondjuk ez nem mérvadó, állítólag minden országban némileg eltér az "oltásrend", hogy mit-mikor, de nagyjából ugyanazok a védőoltások vannak. Nálunk meg a meningococcus ajánlott, de az csak egy éves korban (talán előtte is lehet, csak akkor több adagból áll, így inkább megvárják az egy éves kort).
Na ez jó hosszú lett :) Olyan sok tájékoztatást itt sem adnak, meg minden doki és védőnő mást mond, fő, hogy a kismamát minél jobban összezavarják :D Remélem egy kicsit segített, amit leírtam :)
Puszi!

Zsofi y Javi dijo...

Koszi a sok infot:)
Biztos van kulonbseg az oltasok kozott,Dani pl. mar kapott hepatitis B elleni vedooltast,ez itt a kotelezok kozott van,illetve meningococcus elleni is kotelezo. A pneumococcus elleni 4 adagban lesz,darabja 80 euro...
A tobbit nem tudom,nem kerdeztem meg a patikaban.
Lehet,hogy nem artana neki mindent beadatni,mert mar 1 eves kora korul bolcsibe fog menni es ki tudja miket fog ott elkapni...
Mennyi oltas,szegeny Dani...de inkabb ez,mint egy komolyabb betegseg.
Orulok,hogy irsz,minden segitseg es otlet jol jon:)
Puszi

Ági dijo...

ó, írtam ide, de eltűnt úgy látom :( Sok oltás van egy éves kor előtt, nekem is fura volt, olyan picik még, jó-e vajon ennyi mindennel megterhelni a szervezetüket? Szóval tényleg nem egyszerű, mert az ember a legjobbat akarja a manóknak. Jó dolog a védőoltás, de mi az a határ, amit már inkább jobb az immunrendszerre bízni? Sok döntést kell meghoznia szülőként az embernek, viszont nehéz mindig mindennel teljesen képben lenni. De azért megpróbálunk :) Puszi!